Начало ВКУСНО Цял живот използваме грешно фолиото и после се чудим защо не ни...

Цял живот използваме грешно фолиото и после се чудим защо не ни е станало ястието

185
Сподели

Обикновено хората са разделени в две категории: някои обичат да готвят, докато други лесно могат да измият по -късно планина от чинии и кухненски прибори .

Въпреки това, за съжаление, често първите нямат тези втори наблизо, които биха били премахнали неприятностите след готвене. Следователно триковете на майстора идват на помощ. Фолиото за печене е незаменим артикул за всяка домакиня .

Ястията, изпечени с него, се оказват също толкова вкусни и ароматни, колкото на дървени въглища. А тавата за печене остава чиста, сякаш нищо не се е случило.

Рулото фолио, поставено върху съда, ще ви спести точно това по време на приготвянето на малки десерти, както и когато готвите месо и риба.

Фолио за печене

Избор на правилното  фолио за печене

Важно е да можете да намерите правилното фолио. За всеки метод на готвене най -добре е дебелото фолио. Така че не е нужно да се притеснявате, че ще се разкъса или деформира по време на процеса на печене. Ако обаче имате под ръка самоо тънко фолио, не бива да се разстройвате. Просто го сгънете на няколко слоя и го закрепете здраво от всяка страна.

Контакт на храната с въздух по време на готвене

При печене на месни и рибни ястия във фолио е важно продуктът да не влиза в контакт с въздуха. Следователно трябва да закрепите добре ръбовете на фолиото от всяка страна. Но когато готвите плодове и зеленчуци, въздухът няма да пречи. Благодарение на контакта с него продуктите ще се запарят и ще бъдат по-меки. Ако сте любител на пърженото, увийте фолиото плътно.

Как да постигнете златисто хрупкав завършек

Разбира се, ястие, пържено до златисто кафяво, изглежда много примамливо и апетитно. При използване на фолио обаче не всеки успява да постигне този ефект. Ето защо е важно първо да доведете ястието до готовност, а след това да разгънете или премахнете фолиото. Накиснете го за 10-15 минути, докато видите желания розов цвят. Препоръчително е това ястие да се пече под огън над реотаните. Но дори и в най-простата фурна ще получите хрупкава коричка. Само в този случай си струва да премахнете фолиото 5-10 минути преди края на готвенето. В противен случай ястието може просто да се превърне в черни въглища.

Матовата и лъскава страна: как да увиете храната

Ако погледнете внимателно фолиото, ще забележите, че страните са различни. Едното блести, а второто е по -матово без гланц. Качеството на печене и вкусът на крайния резултат зависят от коя страна сте поставили фолиото върху тавичката за печене. Така че внимавай. Лъскавата страна на ролката отделя топлина по -добре и се прилепва по -малко към храната. Затова трябва да се уверите, че отвън е точно матовата страна на фолиото.

Температурен диапазон по време на печене

Ако използвате фурна вместо открит огън за готвене, температурният режим ще се различава. Месото трябва да се пече на 170 градуса, домашните птици на 160 градуса , а рибата на 145 градуса. Ако все пак предпочитате да готвите на открит огън, поставете храната върху скара, когато въглищата се охладят малко. Важно е ястието да се готви бавно с дим, а не с пламък. Тъй като всичко вътре ще остане недоизпечено

След като прочетете нашата статия, споделете вашите лайфхакове за готвене в коментарите по-долу! Благодаря!

 

Източник: За жената