Начало ЗА ДОМА Сложих само 1 лъжичка в прането и ефектът беше по-добър от белина

Сложих само 1 лъжичка в прането и ефектът беше по-добър от белина

384
Сподели

Изглежда, че няма никой по- практично от содата за хляб: в тесто, в коктейл за отслабване, в продукти за грижа и в перилни препарати. Този стотинков продукт улеснява живота на домакините от много години. Вече споделихме с вас огромен брой трикове със сода за хляб, но се оказва, че това далеч не е границата на възможностите й

 

Този път бързаме да споделим новините за почистващите свойства на този продукт. Сега ще научите как да избелвате стари неща , да се отървете от ръжда и варовик от плочките, как да почистите мивката си и др.

Как да използвате сода

За да премахнете ръждата и варовика от плочките, почистете мивката, ваната и тоалетната чиния, използвайте този инструмент: разпределете содата, разредена с вода до каша върху замърсени повърхности, изчакайте сместа да изсъхне и я избършете заедно с мръсотията с гъба , след това изплакнете обилно проблемното място.

Ако образуванията са твърде стари и не е било възможно да се отървете от тях от първия път, повторете процедурата. Препоръчваме ви да павите такова почистване редовно, тогава ще забравите за досадния проблем и ще можете да се откажете от скъпите химикали.

За избелване на тъкани разредете 5 супени лъжици сода бикарбонат, добавете 2 с.л. амоняк, поставете предметите, които трябва да бъдат избелени, в течността и ги оставете за 4 часа, след което измийте по обичайния начин. Ако искате да се отървете от жълтеникавостта, сварете нещата след накисване за 25 минути.

 

Смесването на сода за хляб и оцет е чудесно средство за отстраняване на петна върху всички повърхности. Как да го направим? Елементарно: нанесете сода за хляб върху замърсеното място, накиснете гъбата в оцет и изтъркайте добре.

Въпреки факта, че предложените продукти са напълно безвредни, все пак препоръчваме да носите гумени ръкавици, за да предпазите ръцете си от изсушаване и да не повредите маникюра си. Вижте как можете да използвате сода за хляб за грижа за петите и споделете ценна информация с приятелите си!