Начало КЛЮКАРНИК 8 части на тялото, които могат да кажат много за вашето вътрешно...

8 части на тялото, които могат да кажат много за вашето вътрешно Аз

104
Сподели

Въпреки че конструкцията на тялото ви се основава на нашата ДНК (генетика), а не на нашите лични естетически предпочитания, все още има части от тялото ви, които могат да предадат много неща за вашата личност. Някои проучвания показват, че генетиката може да определи много неща за нашето бъдеще и начина, по който възприемаме света чрез нашите гени.

Тук открихме 8 научни изследвания за части на тялото, които разкриват някои интересни неща за нашата личност. Някои хора казват, че външният вид може да бъде измамен, но ако знаете фактите, тогава ще видите, че външният вид може да разкрие много за даден човек.

1. Форма на носа

Всеки нос е специален по свой начин. Въпреки това, според проучването, проведено от Journal of Craniofacial Surgery през 2013 г., тъканта, която свързва костите и формира носа ви, може да предаде редица неща за личността на човек. Изследователите са изследвали почти 1700 снимки на носовете на хората и са ги категоризирали в 14 типа. Те анализираха формите на носа и публикуваха своите констатации.

Хората с дълги носове са много амбициозни в професионалния си живот и са много трудолюбиви. Те са склонни да бъдат перфекционисти и обикновено поставят професионалния си живот на първо място и личния си живот на второ място. Въпреки това хората с по-къси носове са много чувствителни и лоялни личности. Те ценят чувствата повече от всичко и предпочитат да са щастливи в семейството си, отколкото да имат успешна кариера.

Хората с остри носове могат да станат страхотни финансови съветници, защото са склонни да боравят с парите си много разумно, а хората с цепнатини на носа имат проблеми с ангажиментите.

Големите ноздри са знак, че някой обича да харчи пари, вместо да ги спестява, а малките ноздри показват силен ангажимент към личните отношения и семейството.

2.Форма на лицето

Човешкото лице има много сложна структура, която може да каже много за социалните и личните функции на индивида. Чезаре Ломброзо, основателят на криминалната антропология, твърди, че всеки вид  престъпление може да се определи от структурата на лицето, което го е извършило. А  изследване публикувано на  Плос Един вестник през 2014 г. взеха 160 участници и ги помолили да направят оценка на коефициента на интелигентност на 80 ученици от мъже и жени само чрез своите снимки

Проучването установи, че хората с дълги лица са известни като високоинтелигентни личности, докато хората с тясна структура на лицето са по-скоро емоционални, отколкото интелигентни. Проучването също така установи, че хората с широки лица са по-склонни да бъдат предубедени , беземоционални и много успешни.

3. Цвят на очите

Когато Шекспир прави известното си метафорично изявление „очите са прозорецът към душата ви“, той не очакваше, че векове по-късно учените ще подкрепят твърдението му с фактически доказателства. Проучването е проведено в университета Еребру в Швеция. Учените изследвали очите на 428 индивида заедно с техните личностни черти, за да проучат дали очите им отразяват техния характер. Те изследваха моделите в криптите и контракциите на линиите, когато зениците се разширяват покрай извивката на ириса.

Изследователите твърдят, че както личността, така и структурата на очите са свързани с предния лоб на мозъка, който е отговорен за формирането на нашата личност.

Хората с големи кафяви очи са естествено родени лидери и високоинтелигентни личности, а хората с изключително тъмнокафяви очи са интровертни, мистериозни и потайни.
Хората със светлосини очи и извит ирис имат много вътрешна сила и са склонни да бъдат много конкурентни, докато хората с по-тъмносини очи притежават много физическа сила и са много чувствителни.
Установено е, че хората с по-тъмни очи са по-интровертни и мистериозни, докато хората с по-светли очи са по-отстъпчиви и социални.

4. Форма на очите

Можете да разберете по очите на някого дали се чувства щастлив, тъжен, емоционален или ядосан, но това, което не можете да разберете, като го погледнете директно, е какви личностни черти има. В продължение на хиляди години експертите по разчитане на лица вярваха, че формата на очите ви може точно да покаже скритите качества на нечий характер поради костната структура на черепа.

Хората с широко отворени очи са склонни да бъдат по-изразителни и емоционални в личния си живот. Те са много ориентирани към детайлите и обичат да бъдат много предпазливи като цяло.
Хората с големи очи са склонни да бъдат непредубедени, интелигентни и приятелски настроени.
Когато очите на някого са малки и широки, това означава, че той е интровертен перфекционист.
Хората с дълбоко изразени очи са мистериозни, наблюдателни и интензивни.
Бадемовидните очи предават страст и романтика, докато хората с близко поставени очи са склонни да бъдат интензивни и упорити личности.

5. Устни

Не само, че устните ни имат свой собствен уникален отпечатък, точно като пръстите ни, но също така разкриват много за нашите личностни черти на тези, които знаят как да ги четат. Авторът Жан Ханер, експерт по четене на лица, установи, че устните ви влияят на вашата личност и начина, по който се чувствате към другите и как се държите . Устните показват вашата емоционална страна и как действате в личните си отношения!

Хората със среден размер устни , които нямат преувеличени черти, са склонни да бъдат независими във взаимоотношенията си, ценят привързаността, но не харесват драмата.
Докато хората с по-големи устни са склонни да бъдат много грижовни към другите и поставят нуждите на всеки на първо място.

Хората с широки устни са склонни да бъдат щедри и общителни и обичат да се грижат за нуждите на любимия си човек.

Известно е, че хората с тънки устни са по-състезателни и самотници. Понякога предпочитат да бъдат сами, отколкото да прекарват време с други хора, но също така обичат да бъдат признати от близките си заради силните си личностни черти.

6. Скулите

Дефинираните скули се считат за една от най-привлекателните черти на лицето на човек. Въпреки това, хората с дебели скули и широки лица са склонни да имат по-високи нива на тестостерон . Според  проучване, публикувано в  Science Direct , хората с по-големи скули и по-високи нива на тестостерон са имали по-агресивни личности и е по-вероятно да станат насилствени. Освен това се установява, че хората с високи скули са по-арогантни.

Проучванията са установили, че колкото по-дефинирани са скулите на някого, толкова по-интензивно е егото му поради високите нива на тестостерон.

7. Пръсти

Случвало ли ви се е да гледате пръстите си и да се чудите защо безименният ви пръст е по-дълъг от показалеца или обратно? Е, не търсете повече от този параграф. Според проучване дължината на пръстите ви показва нивата на тестостерон, на които сте били изложени като плод в матката и има още нещо в проучването, за което можете да прочетете, като следвате връзката.

Ако безименният ви пръст е по-дълъг от показалеца, това означава, че сте много очарователен човек и сте склонни да поемате повече рискове както в личния, така и в професионалния си живот.

Ако показалецът ви е по-дълъг от безименния, това означава, че сте естествено роден лидер.
И накрая, ако безименният ви пръст и показалецът ви са с еднаква дължина, това означава, че сте добър комуникатор и знаете как да поддържате баланса.

8. Ръцете

Не само пръстите ни имат някои чудесни неща, които да ни кажат за нашата личност, но и ръцете ни. Според Американската академия  всички ръце имат уникална структура, която е почти невъзможно да се намери в ръцете на някой друг. Точно както устните и пръстите ни, ръцете ни имат свой собствен уникален отпечатък.

Най-добрият начин да видите това е като вдигнете ръката, която смятате за най-силна, и дланта да е обърната към вас.

Ако пръстите ви изглеждат далеч един от друг (повече от 0,5 см), това означава, че обичате да изследвате и експериментирате с нови неща.

Ако пръстите ви са разположени плътно един до друг (по-малко от 0,5 см), това означава, че сте предпазливи и много добре организирани.

Какво мислите за тези констатации? Мислите ли, че се отнасят за вас? Моля, уведомете ни в секцията за коментари по-долу и не забравяйте да споделите тази статия със семейството и приятелите си!