Начало ВЕСТИ Борисов разбуни духовете: Гледам клатушкащи се пияни министри с магистрати, отново с...

Борисов разбуни духовете: Гледам клатушкащи се пияни министри с магистрати, отново с торбички (ВИДЕО)

454
Сподели
В момента има 5 центъра на власт, като основният е при Радев. Това каза на първото заседание за ПГ на ГЕРБ-СДС в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

„Пътят на копринката, който започва и завършва в село Труд – там е центърът на властта”, подчерта той.

И днес като гледам клатушкащи се пияни министри с магистрати…, отново с торбички, торбичките на Пламен Узунов…
Но ще дойде време и цялата тази конспирация, целият този план за разграждането на държавността ще стане факт”, подчерта Борисов.

„Вчера на обед на трибунката в Министерски съвет излиза някакъв господин, който се казва Валери Белчев, и казва: Още шест месеца пенсионерите ще получават по 120 лв. Шокиращо! В МС! Финансовият министър Белчев. И според казаното от него минималната пенсия трябва да стигне 490 лв.

В утрешния ден, петък, има редовен парламент и се очаква редовно правителство. Каква ти е работата на теб да обявяваш пенсиите за шест месеца? Въпросът ми е дилетантски на първи поглед. Гледам го Румен Радев, аз го познавам. Първата година и ние работихме добре с него.

Той се има за почтен, но нищо от това не е вярно. Ако Ананиев си беше позволил да каже такова нещо на обед, а вечерта Министерството на финансите го опровергава това. И той днес, излизайки да замаже този гаф, прави още един. Обявява, че иска над 12 милиарда да се вдигне дългът. Разбирате ли за какво става въпрос?

И внуците ни ще трябва да плащат тези дългове. И това го прави сам, за да може след няколко месеца, като има пари, веднага ще има наказателна процедура от Брюксел”, подчерта той.

„Толкова много излъгаха за нас, толкова ни нарочиха, че в момента все още се радват на някаква т.нар. промяна. Мога да се обзаложа с веки, че тази промяна не само ще е подмяна, но след това няма да могат да ги намерят по света къде са с откраднатите пари или със задълженията, които ще оставят. Те дори не знаят, че МС приема бюджета”, възмути се Борисов.

„Искам да следите за парите на данъкоплатеца”, обърна се той към съпартийците си, които от утре ще работят в парламента.

„Отсъствие от парламента – само при смъртен случай, развод, сватба, и то след като ПГ, председателят каже. Там, където хората са ви пратили. Желая ви успех. Реших да не отивам, защото прочетох, че едва ли не съм искал имунитет.

Изкарвам млади хора от няколко дни, за да може да стане този плавен преход и партията да върви напред”, каза в заключение лидерът на ГЕРБ.

Източник: Блиц