Начало КЛЮКАРНИК 5 модни грешки, които състаряват жени и ги превръщат в зле изглеждащи...

5 модни грешки, които състаряват жени и ги превръщат в зле изглеждащи лелки

707
Сподели

По-зрелите жени правят какви ли не неща само и само, за да изглеждат малко по-млади. Често пъти те си мислят, че обличайки дрехи, които са присъщи за тийнейджъри, ще изглеждат младички, но бъркат. С това допускат точно обратния ефект.

Сега обаче от jenata.blitz.bg попаднаха на друг притеснителен списък. Той разкрива, че има точно пет модни грешки, които много от по-зрелите жени допускат. Правейки ги те допълнително се състаряват. Именно заради това трябва да ги избягват.

Ето кои са петте модни грешки, които допълнително състаряват жените:

Огромен размер дрехи
Въпреки факта, че оверсайз нещата са най-актуалната модна тенденция сега, то по-добре е да не ги носите, ако сте на възраст над 40 години. При повечето жени на тази възраст метаболизмът им се забавя поради хормонален дисбаланс, така че напълняват малко повече или тялото им се подува поради застояла вода в тялото.

 

Ако към това добавите извънгабаритна дреха, тогава жената изглежда още по-голяма.

Освен това в зряла възраст е по-добре да забравите за суичърите и да ги замените с класически пуловери. Така ще изглеждате по-класни и ще придадете чар на вида си.

Струва си да съобразите стила си на обличане в зависимост от фигурата си: добавете някъде повече тъкан или пък някъде намалете пропорциите.

Ярки цветове
Разбира се, никой не ви забранява да имате цветни акценти в облеклото си, но ярките цветове често изглеждат нелепо, ако са облечени от по-зрели жени. Особено ако акцентите са неправилно поставени.

Опитайте да започнете с малки аксесоари и обувки. Изберете ярък шал или чанта за начало и опитайте да го съчетаете с други елементи от гардероба си. Ако не знаете как да работите правилно с ярките елементи от гардероба си, то тогава използвайте неутрални цветове или приглушени нюанси в дрехите и аксесоарите, които носите.

Деколте и къси поли
Никой не ви забранява да покажете своята красота и чар. Дълбоките деколтета и миниполите обаче изглеждат неподходящи за зрели жени.

Най-често жените над 40 години посещават места, където е неприемливо да се появяват в такива тоалети. Не забравяйте – струва си да спазвате правилата за благоприличие.

Освен това деколтето и коленете често издават възрастта.

„Ако търсите нова връзка или искате да подновите страстите в съществуващата ви връзка, то знайте, че прекомерната показност на гърдите и коленете ще доведе до кратък резултат и несериозен избор. И ако създадете мистериозен образ, тогава ефектът ще бъде по-дълбок“, коментира тази подробност стилистката Яна Арутюнова.

Винтидж 
Ретро дрехите си върнаха популярността. Младите момичета все по-често посещават битпазари и панаири в търсене на дрехи „с история“. Звездите наемат модни стилисти, които специално издирват за тях винтидж дрехи и аксесоари.

Въпреки това за зрелите жени това не е препоръчително. Ретро дрехите им придават допълнителни годинки. Това се отнася и за младите момичета – само истински специалист може да комбинира винтидж дрехите така, че да не изглеждат зле.

Аксесоари с много декорации
Чанти и ботуши с шипове и нитове не се препоръчват дори за младите момичета, та какво да кажем за жените в по-зряла възраст. Тези нещица отдавна са излезли от мода и правят визията на всяка жена безвкусна.

Ако ги носи жена на възраст, това ще развали целия й имидж. Опитайте се да изберете чанти и обувки с минимум декорации.

 

Източник: jenata.blitz.bg