Начало ЗА ДОМА Как да направите коледничето да цъфти буйно през декември, за да имате...

Как да направите коледничето да цъфти буйно през декември, за да имате в семейството много пари през цялата година

504

Красивата гледка от прозореца винаги радва сърцето и душата. За съжаление в нашия доста студен регион не е толкова често възможно да се наблюдават зелени треви и дървета.

Трябва да се справите с домашната си „джунгла“. Ярките алени пъпки на коледничето изглеждат особено красиви на снежнобял фон. Това растение е заслужено популярно сред нас.

В този случай външният вид на цъфтяща саксия може да се подобри! Направете така, че на една издънка да има още повече пъпки. Ако опитате, всеки сегмент ще бъде увенчан с две или дори три нежни цветя. Изглежда просто невероятно. Естествено са необходими известни познания и дори трикове. Но резултатът си заслужава: красиво проектираният перваз на прозореца винаги ще развесели усърдната домакиня.

Коледниче пъпки

Така че има няколко начина да постигнете изобилен цъфтеж на коледничето два пъти годишно. Първият е по-„фолк“, а вторият е подходящ за всеки мързелив човек. В този случай обаче никой не гарантира 100% успешен резултат. Нека първо поговорим за по-надежден метод.

Коледничето трябва да не е податливо на замръзване . Растенията, като хората, стават много по-силни и по-устойчиви, ако не живеят в най-простите условия. Добра тренировка за саксията е ниската температура. В крайна сметка, всъщност основната цел на живота му е да пусне цветя. Колкото повече енергия съхранява за този процес, толкова по-добре.

От началото на лятото трябва да държите коледничето на балкона . Свежият въздух и прохладата вече ще заложат в него силни наклонности. Но ако балконът е обърнат към слънчевата страна, постоянно поддържа висока температура, ще трябва да намерите място с повече сянка. Ако всичко върви по план, оставяме Schlumberger на чист въздух до зимата. Едва когато започнат най-тежките студове, прибираме растението у дома. Минусовите температури са смърт за тях.

В процеса на такова втвърдяване коледничето поставя в себе си добро начало за цъфтежа на голям брой пъпки. По-удобните температурни условия ще поглезят цветето. Неговите сокове и хранителни вещества ще бъдат разпределени за растежа на клоните и образуването на нови сегменти. Голям храст е добър, но очакваме буен цъфтеж от коледничето.

Ако просто сте твърде мързеливи, за да следите здравето на растението на студен балкон, или може би нямате достатъчно време и търпение, препоръчваме ви друг метод. Ще използваме обикновени торове. Коледничето реагира добре на всякакъв вид храна. Но дори и в този случай трябва да знаете как да нахраните цветето. Торовете „за сукуленти“ или „за кактуси“ няма да дадат максимални резултати. Безспорно са полезни.

Но най-добре е да се приложи върху коледничето смес с „за цъфтеж“ или „за декоративен цъфтеж „. И имаме научно обяснение за това. Всичко е свързано с фосфор, магнезий и калий . При тор „за кактуси“ първият и вторият елемент са по-големи. При „цъфтящи растения“ те не са толкова много, но има достатъчно количество калий. Той е това, от което се нуждаем.

Фосфорът и магнезият подпомагат развитието на морбили. Това е добър знак, няма да спорим. Но той насърчава растението да хаби енергия на грешното място. Интересуваме се от цветя. Съответно, изобилното количество калий ще доведе до желаните резултати. Торът трябва да се прилага два пъти през периода, когато темперираме Schlumberger. Резултатът ще бъде видим, дори ако растението прекара целия си живот на топъл перваз на прозореца.

Внасяме тор за първи път в началото на есента. Необходимо е да влезете в периода, когато температурата започва да пада бързо след летните горещини. Така че не можем да напишем конкретни числа, всичко зависи от температурата през годината. Второто подхранване трябва да се извърши при първите признаци на поява на пъпки. Малки мъниста на върховете на сегментите. Ако ги видите, бързо се заемете с торене.

Дозировката е стандартна и трябва да бъде написана в инструкцията. Обикновено това е 10 ml вещество на 1 литър вода. Смесете и поливайте. Нищо специално.

Ако следвате всички инструкции на опаковката и следвате нашите съвети, няма да разпознаете растението си през зимата. Ще бъде силно, набито. Никакви паякообразни клони, висящи небрежно от перваза на прозореца. А изобилието от красиви, ярки цветове ще изпълни сърцето с радост и гордост за свършената работа. Не се колебайте, всичко ще се получи. Нужно е само малко търпение и желание, за да се оправи.

 

Източник: За жената