Начало ВЕСТИ И СЕМ се включи в скандала с PR на ПП, който крещя...

И СЕМ се включи в скандала с PR на ПП, който крещя на водещи в ефир

615
Сподели

Съветът за електронни медии изрази възмущението си от поредния опит за посегателство върху свободата на медиите в изпълнение на обществената им мисия.

„Само ден след вчерашното недопустимо вербално и физическо посегателство върху репортери, Съветът отново се обръща с призив към политици и общественици да положат всички усилия за спазването на нормите в публичното говорене и поведение спрямо журналистите в национален ефир“, посочват в позиция на СЕМ, разпространена до медиите.

„Използването на назидателен и необосновано остър тон от политически лица и представители на политически формации, както и желанието им да определят вида на въпросите и темите на журналистите са печално известни практики от миналото.

СЕМ заявява, че всеки опит за демонстрация на нетолерантност и възпрепятстване на медиите в търсенето на истината не допринася за очакванията на обществото да се спазват демократичните принципи на свобода на словото“, посочват в заключение от там.

В сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“ PR-ът на „Продължаваме промяната“ Александър Бойчев се скара в ефир на водещите Виктор Николаев и Мирослава Иванова. Той се включи по телефона в предаването, за да коментира ситуацията с положителната проба на председателя на парламента Никола Минчев, по която бяха повдигнати въпроси от „Възраждане”, както и от ГЕРБ.

Бойчев буквално се скара на водещите още от самото начало, защото му объркаха фамилията. Те съвсем искрено се извиниха, но това изобщо не успокои пиара на управляващите.

 

Източник: Блиц