Начало ЗДРАВЕ Петър Димков с невероятни съвети срещу тахикардия

Петър Димков с невероятни съвети срещу тахикардия

148
Сподели

Болният усеща ускорена и усилена сърдечна дейност, отпадналост, лесна умора. Лечение. Насочено е срещу основното заболяване. Освен това, народната медицина използва следното:

I. Сутрин, обед и вечер, 20 минути преди ядене, болният да взема с 1 бучка захар (или без нея) 20 капки от следната смес (от аптеката): валерианова тинктура (чиста) – 20 г, тинктура от глогов цвят – 20 г, розова вода – 20 г, камфор на прах – 2 г, ментови капки (олеум) – 10 капки.

II. Десет минути след капките да изпива 1 винена чашка от 75 г отварка от исландски лишей – 100 г, бъзов цвят, буков мъх, глог (плод), мащерка, балканска чубрица и синя тинтява по 50 г от всяка. От тази смес 2 пълни супени лъжици, с прибавка на 3 листа от лимон и 3 зърна карамфил, се запарват с 500 г вряща вода и на тих огън се варят 10 минути. Като изстине, се прецежда.

Диета. Вегетарианска храна, млечно-растителна, с повече плодове (измити, защото се пръскат с отровни химикали) и зеленчуци или пък обикновена храна, без свинско, говеждо, овнешко и консервирани меса и риби. Люто, алкохол и тютюн – не! Сутрин на първа закуска болният да изпива следния разтвор: 75 г хладка преварена вода с прибавка на 10 г прясна мая за хляб и 2 чаени лъжички глюкоза или чист пчелен мед, добре разбъркан. Един-два часа след това по желание може да си направи и втора закуска.

На обяд заедно с другата храна, винаги придружена със салата от кромид лук и магданоз по равни части и по малко от другите любими салати с малко винен оцет и маслинен зехтин по вкус, може да изяжда и по 100 г младо месо: агнешко, телешко, птица или прясна риба (речна или океанска), предимно печена или варена, а не пържена. На вечеря безмесна храна: кисело мляко с 1-2 супени лъжици сурова настъргана целина, зеленчукови и тестени ястия и компот с ръжен хляб. След ядене да взема по 1-2 чаени лъжички бъзов мармалад с малко мед.

Вместо вода, ако дадените отварки са недостатъчни, да пие чай от бъзов цвят и цвят от лайка: по 1 супена лъжица от двете се запарват с 500 г вряща вода, захлупено кисне 1 час, след което се прецежда. Пие се подсладено с глюкоза или мед и лимон по вкус.

III. Два часа след ядене да взема 1 супена лъжица смес от 500 г течна глюкоза или пък чист пчелен мед, с 20 зелени листа от индрише заедно с дръжките и 20 ядки от кайсии или пък от сладки бадеми, счукани в дървен хаван на кашица, с прибавка и на 4 месести лимона, разрязани, изстискани и смлени на каша заедно с корите, но без семките, и 1 супена лъжица канела на прах.

IV. Десет минути след тази смес да изпива и 1 чашка от 75 г запарка от акация (листа), босилек, жълта комунига (листа и цвят), лавандула, липов цвят, маточина, мента пиперита, риган и хмел (шишарки) по 50 г от всяка. От тази смес 2 пълни супени лъжици, с прибавка на 3 листа от орех и 1 изравнена чаена лъжичка кори от портокали, се запарват с 500 г вряща вода и захлупено кисне цяла нощ, а на сутринта се прецежда. 

V. Вечер преди лягане при запек, даже еднодневен, се прави клизма с 500 г топла вода, последвана от меняваща баня на краката до под коленете (42°С за 30 секунди, 20°С за 3 секунди, 5 пъти), започва се с горещата и се свършва с хладката. Следват сухо изтриване и разтривка на гръбнака отдолу нагоре във вид на малки кръгчета с памуче, натопено в камфоров спирт, 1-2 пъти, компрес на корема от 2 бархетни парчета, натопени в топъл чай от лайка, отгоре сухо хасено парче и фланелен пояс. На сърцето (отпред и отзад) се слага по една торбичка от тънко хасе, напълнена с пресен селски хлебен квасец (забъркан отпреди 4 часа и засилен за двете места с 6 супени лъжици диви кестени, настъргани с кората, и половин изравнена чаена лъжичка нишадър на прах), или пък мушама от хаваджива (20 на 25 см) с тропосан отгоре тънък найлон, добре набоцкан с дебела игла, за да диша кожата свободно. При тежко главоболие на главата се слага „шапка“ от тънко хасе, напълнена със същия квасец, засилен със 7-9 супени лъжици диви кестени, настъргани с кората, а при липса на главоболие – зелен лист прясно зеле, леко напръскан от вътрешната страна с малко оцет, отгоре друга шапка от чорап. Държат се цяла нощ.

Забележка. Мушамата от хаваджива се използва 15 дни от едната и 15 дни от другата страна. След това, ако има нужда, се заменя с нова. 

VI. Сутрин. Фрикция на подмишниците, корема и половите органи с хладка вода, сухо изтриване и разтривка 1-2 пъти на сърцето (отпред и отзад) с памуче, натопено в камфоров спирт, обличане и 10 дълбоки вдишвания през носа с толкова бавни издишвания през устата, като се държи зелен лист от здравец или друго любимо цвете под носа. Повтарят се преди обяд и вечеря. Освен това, от голяма полза е и коремната баня (30°С за 20 минути) с формулата: „Аз ще оздравея“. Прави се 2 часа след закуска и към 16 часа. 

През деня болният да носи на слънчевия възел (над пъпа, под лъжичката) 1/2 глава суров кромид лук, разрязана през средата, залепена с отрязаната си половина към тялото (прикрепва се с бинт или лепенки), или пък да си постави на същото място торбичка от тънко хасе (10 на 10 см), ушита на тегели по 1 см широки, напълнена със суха готварска сол. Закрепва се с лек бинт или колан от хасе. Сменя се веднъж на две седмици. Ако през деня сърцебиенето се увеличи, тогава на сърдечната област да се сложат компреси във вид на торбички от тензух, напълнени с прясно кисело мляко, добре изцедено и поръсено с прясно смлян синап, на върха на ножа, или пък компреси с вода и оцет наполовина. Държат се, докато пулсът се нормализира. Самовнушение. Прави се при всяка криза с формулата: „Минава, минава…“

Неделя. Ако няма криза, почивка от всичко. Ако се налага, лечението продължава. При менструация меняваща баня на краката не се прави.

Важни добавки: 1. При криза от силно ускорен пулс болният да сложи на сърцето си отпред и отзад компреси от по 4 хасени парчета, натопени в хладък оцет и добре изстискани, а на главата „шапка“, напълнена със сурови настъргани картофи, поръсени с оцет и добре изстискани, отгоре шапка от чорап. Едновременно с това да подържи ръцете си до китките в съд с оцет, докато пулсът се нормализира.

2. При болки в сърцето болният веднага да легне в кревата по гръб и под лявата мишница да си постави на голо една топка, приготвена от 2-3 носни кърпи или от нещо друго, а в лявата си ноздра да пъхне малко топченце памук.

 

Източник: zdrave.to