Начало ВКУСНО Иван Звездев издаде коя е най-популярната БГ рецепта и какви рискове крие...

Иван Звездев издаде коя е най-популярната БГ рецепта и какви рискове крие тя (ВИДЕО)

491

Звездният готвач Иван Звездев, чиято телевизионна кариера започна преди 16 години, е приел мисията да съхрани българските рецепти.

Когато стартира „Бон Апети“, идеята е предаването да покаже достъпни рецепти на зрителите.

„Първото ми ястие беше много оригинално – картофено пюре на венец със спанак отстрани, яйце и го запичам. Хората бяха впечатлени от едно просто и икономично ядене за пролетта“, сподели той.

В YouTube Звездев има много успешен канал, където споделя различни рецепти.

Именно там той сподели коя е най-популярната българска рецепта.

Освен това известният готвач разкри какви са най-често срещаните проблеми при приготвянето й. Разбира се Звездев сподели как да приготвим уникалното българско ястие.

„Най-българските рецепти са най-гледани. Най-гледаната рецепта е за пиле с ориз. Хората се притесняват ориза да не слепне, а да е на зрънца, но то си има технология. Най се изненадвам, че младите хора винаги се захващат да правят козунаци, дойде ли Великден”, разказва кулинарът.

„Не разбирам защо българската дума за готвач и майстор трябваше да изчезне, след като това е титлата майстор готвач. Шеф е западна дума, шефът се занимава освен с готвене и с мениджмънта на кухнята“, каза Звездев.

Как обаче да приготвите правилно най-популярната българска рецепта може да видите във видеото в края на материала. jenata.blitz.bg