Начало КЛЮКАРНИК Синът на ген. Шивиков се появи в „Стани богат“ и шашна Билалов...

Синът на ген. Шивиков се появи в „Стани богат“ и шашна Билалов с играта си (ВИДЕО)

282
Сподели
Синът на бригаден генерал Димитър Шивиков неочаквано се показа на малкия екран. Той взе участие в „Стани богат“.

В четвъртък Атанас Шивиков достигна до сумата от 1000 лв., но не я заключи като втора сигурна сума. Точно преди да му бъде зададен въпросът обаче звънецът би и предаването приключи. Тази вечер синът на ген. Шивиков продължи играта си.

Снайперистът стигна безпроблемно до сумата от 3000 лв, с което подобри постижението на баща си, но на водещият Билалов направи впечатление, че младежът изобщо не беше убеден във верните отговори, ами разчиташе предимно на късмета си.

„Страхотна игра е, когато играеш на сляпо – като в казино“, каза водещият Михаил Билалов. „Няма какво да губиш, само може да спечелиш.“, отвърна Атанас с усмивка.

Всичко това приключи на въпрос за 5000 лв, а именно: Кои култури често се засаждат близо една до друга, защото се пазят взаимно от муховредител?

Възможните отговори бяха A: Лук и моркови B: Чушки и боб C: Краставици и картофи, D: Грах и чесън

Синът на генерал Шивиков реши да маркира отговор D: Грах и чесън, което обаче беше грешният отговор и той отпадна от играта. Верният отговор тук бе А: лук и моркови, но въпреки това Атанас си тръгна със солидната сума от 3000 лв, която беше предварително подсигурена.

Припомняме, че литературен въпрос бутна бащата на Атанас – ген. Димитър Шивиков по пътя към богатството в предаването „Стани богат“ през 2018 година. Той си тръгна с 500 и с един неизползван жокер.

Въпросът, който катурна смелия български генерал, бе литературен, а именно: „Кой литературен герой е вдъхновен от близък приятел на писателя от детството му според популярна хипотеза?“

А. Шибил на Йордан Йовков

B. Бръчков на Иван Вазов

C. Отец Ередия на Д. Димов

D. Андрешко на Елин Пелин

Ген. Шивиков реши да маркира отговор А. без да използва последния си жокер, предвиждайки да го използва в последната част от играта, а именно „Зоната на майсторите“, както я нарича водещият Михаил Билалов. За жалост, маркирания отговор бе грешен, а военният с усмивка прие фактът, че става въпрос за произведението „Андрешко“ на Елин Пелин.

Източник: Блиц