Начало ВЕСТИ Медведев обяви каква фалшива новина се е появила за Русия и Мъск

Медведев обяви каква фалшива новина се е появила за Русия и Мъск

160

Председателят на партията „Единна Русия“ Дмитрий Медведев заяви, че появилата се публикация за негово решение да бъдат унищожавани сателитите на Елон Мъск „Старлинк“ (Starlink), е фалшива новина. Въпреки това той смята, че идеята е оригинална и заслужава да бъде обсъдена.

Медведев, който е и зам.-председател на Съвета за сигурност на Русия, съобщи, че новината се е появила във фалшив сайт, който наподобява този на „Единна Русия“.

В нея се твърдеше, че лично Медведев е наредил да бъдат сваляни американските комуникационни сателити, тъй като чрез тях са били насочени украинските ракети „Нептун“, потопили руския крайцер „Москва“. Руският комуникационен регулатор вече е блокирал сайта.

В същото време Русия твърди, че флагманът на черноморския ѝ флот е потънал след пожар и взрив на боеприпаси на борда.

Междувременно говорителят на министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков отчете на днешния си брифинг, че руската противовъздушна отбрана е свалила украински самолет СУ-25 на 15 км южно от град Изюм. По думите през изминалото денонощие ракетните войски и артилерията са поразили общо 811 военни обекта на територията на Украйна.

 

Източник: Блиц