Начало КЛЮКАРНИК Иво Сиромахов: Взимам още 4500 човека в БНТ, тези ги затварям и...

Иво Сиромахов: Взимам още 4500 човека в БНТ, тези ги затварям и се кандидатирам за…

235
Сподели

Смятам да поема всичко едновременно. От работа не се плаша, особено ако е държавна. В БНТ съм обещал да върна славата на Батето. Тогава са били най-щастливи там. Това означава да назнача още 4500 човека. Това каза иронично писателят и сценарист на Слави Трифонов Иво Сиромахов пред Нова тв.

„В БНБ мисля да раздам всички пари. В Министерство на културата ще е най-лесно, защото няма култура. Там ще го карам на селфита. СЕМ ще ги затворим, защото нищо не вършат. За 2 седмици мога да оправя тези 4 организации и да се върна към нормалната си работа“, пошегува се още той.

Припомняме, че Сиромахов съобщи във Facebook страницата си, че поема ръководството на БНТ. Публикацията му предизвика бурни коментари, като някои хора не разбраха, че това е просто шега.

„Има ли българин, който не иска да е шефче? В един момент разбрах, че има хора, които трудно различават истината от шегата. От първото изречение се разбираше, че се шегувам. Звъняха ми не само да ми честитят, но и да ги назначавам на работа. Явно в БНТ работата им се струва най-лека. Направил съм един доста странен социален експеримент, който означава, че хората нямат чувство за хумор“, разкри сценаристът.

„Пропагандата е много жестока във всички посоки. Виж какво стана с ваксините. Щяхме да се изтрепем, а сега и покрай Украйна. Винаги ще има теми, които да разделят обществото“, каза още Сиромахов.

Той разкри и защо не е пожелал да стане депутат от „Има такъв народ“.

„Аз не харесвам държавната работа. Смятам, че най-ценното е човек да бъде свободен. В политиката човек не може да бъде свободен. Зависим си от избирателите си, които често не знаят какво искат.

Важно е да знаеш къде отиваш и да си в мир със себе си. Колегите ми са достатъчно интелигентни, за да не се обиждат на шегите ми. С всички се шегуваме. Няма пощада и не трябва да има. Едно общество е свободно, когато в него има ирония, хумор и сблъсък на гледни точки“, обясни писателят.

„Смятам да се кандидатирам за Председател на Организация на обединените нации. Казаха ми, че там е много добре“, завърши той.

 

Източник: Блиц