Начало ВЕСТИ Зеленски с неочакван ход насред войната

Зеленски с неочакван ход насред войната

3908
Сподели

Украинският президент Володимир Зеленски смени ръководителя на Силите за териториална отбрана след близо три месеца война, без да посочва каквито и да е аргументи, предават Ройтерс и БТА.

Министерството на отбраната съобщи, че Зеленски е назначил генерал-майор Игор Танцюра на мястото на Юрий Галушкин като командир на силите, които помагат на украинската армия да защитава страната, откакто на 24 февруари започна руската инвазия.

 

Министерството описа Танцюра като опитен офицер, който е бил началник щаб на украинските сухопътни сили.

Откакто бяха създадени малко преди началото на инвазията, Силите за териториална отбрана бързо увеличиха числеността си и започнаха да играят важна роля в конфликта с Русия, отбелязва военното ведомство. „Експлозивното нарастване на структурата, особено в условията на интензивни сражения, дава възможност за трупане на голям опит с грешки и постижения. Има успехи, но, за съжаление, има и загуби“, заявява министерството в свое изявление.

Освен това Министерството на отбраната днес съобщи, че батальон на Силите за териториална отбрана е напреднал чак до руската граница, след като е отблъснал руските сили, атакували североизточния град Харков.

 

Източник: Блиц