Начало ВЕСТИ Туристка: Турция е „вълшебната пръчка“ за евтина почивка

Туристка: Турция е „вълшебната пръчка“ за евтина почивка

73
Сподели

Рускиня отиде на бюджетна почивка в Турция и нарече страната „спасител“ за тези, които искат да отидат на евтина ваканция. Наблюденията си жената публикува в портала „Тънкости на туризма“.

Авторката призна, че не може да си позволи пътуване, по-скъпо от 100 хиляди рубли (2600 лева) и не иска да тегли заем за такива цели. Според нея сега Турция се е превърнала в единствената дестинация, където можете да релаксирате с нисък бюджет, без да губите качеството на услугата.

Настаняването в хотела струвало на жената 27 000 рубли (720 лева). „В Египет за тази цена можехме да вземем само стаи в три или четири звезди, а в Египет три или четири звезди са ужасни“, каза тя.

 

Жената обаче отбеляза, че напоследък турските хотелиери са започнали да пестят от туристи, за да запазят цените на същото ниво. Тя забеляза, че в хотела, в който е почивала преди година, храната е станала по-скромна, а асортиментът на алкохол също е намален.

„Смяната на спалното бельо не е три пъти седмично, както миналата година, а само един. Почистването вече е през ден, но беше добре. Те мият подовете, избърсват праха“, сподели наблюденията си рускинята.

 

Източник: pochivka.blitz.bg