Начало ВЕСТИ Стана ясно кога се очаква нахлуване на полски войски в Западна Украйна

Стана ясно кога се очаква нахлуване на полски войски в Западна Украйна

576
Сподели

Командването на украинските въоръжени сили и полските военни са приключили подготовката за операция по нахлуване на територията на Западна Украйна. Това заяви бившият депутат от Върховната рада Иля Кива, позовавайки се на свой източник, съобщават световните издания.

Според неговите думи, генералният щаб на украинските въоръжени сили е завършил планирането на операция за навлизане на полската армия в западната част на Украйна.

 

„Миротворческата мисия“ е планирана за края на юли. Кива казва, че дотогава по-голямата част от украинската групировка в Донбас ще бъде разгромена.

Според прогнозите на украинския генерален щаб, полската „мироопазваща мисия“ трябва да започне в края на юли, като дотогава групировката на ВСУ в Донбас ще бъде напълно унищожена, а Луганска и Донецка област ще бъдат окончателно загубени“, заявява бившият депутат.

Кива подчертава, че конфликтът около блокадата на Калининград трябва да служи за отвличане на вниманието, докато Полша се подготвя за военно нахлуване. Той смята, че НАТО играе важна роля в операцията.

„НАТО се опитва с всички сили да запази присъствието и контрола си върху част от бившата украинска територия“, добавя Кива.

 

Източник: Блиц