Начало ВЕСТИ Рогозин предложи на европейски и американски политици помощта на „Роскосмос“ за…

Рогозин предложи на европейски и американски политици помощта на „Роскосмос“ за…

166
Сподели

Ръководителят на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин коментира неотдавнашните оплаквания на западни политици за съкращаване на времето за лична хигиена на фона на спестяването на енергия и вода, предлагайки помощ от руската държавна корпорация по въпросите на хигиената, пише  Труд.

„Руската пилотирана космонавтика е готова да се притече на помощ на европейски и американски политици и бюрократи… Има изход! Използвайте дамски превръзки „Роскосмос“, както и нашия сух шампоан и специална паста за зъби“, написа ръководителят на държавната корпорация в Telegram.

 

Рогозин придружи публикацията си и с видео, в което астронавтите показват използването на тези средства с ограничено количество вода, както и липсата на душ.

В коментар той заявява, че „Роскосмос“ е готов да изпрати в Брюксел и Вашингтон „тестово натоварване от дамски превръзки и гелове, разработени в руския химически завод в Салават, за да се избегне разпространението на всякакъв вид зловония от Европейската комисия и Държавният департамент на САЩ.

Източник: Блиц