Начало ВЕСТИ Украински генерал даде точен срок за края на войната, улични боеве в...

Украински генерал даде точен срок за края на войната, улични боеве в Авдеевка

2883
Сподели

Горещата фаза на войната на Русия срещу Украйна може да приключи в края на настоящата година.

Такава прогноза направи пред УНИАН украинският генерал-майор Дмитрий Марченко.

 

„Много рядко прогнозирам, но няма да продължи дълго. Нито те, нито ние ще издържим дълго. Горещата фаза със сигурност ще приключи в края на годината“, каза генералът.

В същото време Марченко подчерта, че условията за освобождаване на завзетите територии ще зависят от няколко фактора, по-специално от разполагането на западни оръжия.

„Те също се страхуват, ние трябва да се съпротивляваме. Ще ги бием и ще ги изгоним, това е наша земя, ние не се страхуваме от никого и няма да допуснем никого тук“, увери той.

По-рано военният експерт Жданов заяви, че въоръжените сили на Украйна вероятно ще трябва да отложат контранастъплението за известно време поради малкото количество доставки на западно оръжие.

Също така беше съобщено, че руските войски изтеглят всичките си резерви в южната част на Украйна. МВД предупреди за възможно нападение.

Основната заплаха от руските дронове „Орлан-10“ за въоръжените сили на Украйна е, че окупаторите разполагат с много от тях, пише УНИАН.

 

Както каза журналистът, военен експерт и главен редактор на Defense Express Олег Катков, към 2021 г. официално е известно, че във въоръжените сили на руската армия има повече от 1000 безпилотни летателни апарата.

Той е уверен, че количеството компенсира недостатъците, които тези дронове имат, а именно – слаба оптика, невъзможност за монтиране на снаряди.

Освен това Катков предупреди, че окупаторите са обучени да създават ударно-разузнавателни вериги, които позволяват да се предава информация от дрона до контролния център с минимално забавяне. В тази връзка експертът посочи една от приоритетните цели на ВСУ унищожаването на операторите на БПЛА:

„Ако можете да унищожите управляващата машина, това е много добре. Вие унищожавате не самия дрон, а хората, които го управляват. Не можете да обучите такива специалисти за кратък период от време.“

Говоря за унищожаването на самите дронове, Катков специално спомена британските ПЗРК Martlet, които вече успяха да се докажат по този въпрос.

Силите на Русия продължават успешно да унищожават отбраната на бойците на ВСУ в Авдеевка, пишат агенциите.

Союзные силы уничтожают оборону боевиков ВСУ в Авдеевке (ВИДЕО) | Русская весна

Първата линия на защита на противника вече е превзета, казва един от членовете на щурмовия отряд.

„Има напредък… Придвижваме се по-нататък, втората, третата линия на защита. Мисля, че в близко бъдеще нашето знаме ще бъде издигнато над Авдеевка“,  казва боецът Андрей Руденко.

 

Източник: Блиц