Начало ВЕСТИ Зеленски се закани да конфискува руските активи в Украйна, ето как му...

Зеленски се закани да конфискува руските активи в Украйна, ето как му отвърна Медведев

16426
Сподели

„В Украйна вече са конфискувани руски активи на стойност около 765 млн. долара, като се планира да бъдат насилствено иззети още над 900 държавни активи“,  заяви украинският президент Володимир Зеленски в петък, цитиран от УНИАН.

„Днес проведохме среща за политиката на санкции – конфискацията на руски активи. Длъжностни лица съобщиха, че Украйна вече е конфискувала активи на стойност 28 милиарда гривни или 765 милиона долара. Тази работа продължава.

Предложено е да бъдат конфискувани още над 900 имота, принадлежащи конкретно на руската държава. И ако оценим пакета от имоти не само на държавата, но и на нейните граждани, става дума за 36 000 предмета, които трябва да бъдат конфискувани“, заяви Зеленски във видеосъобщение, публикувано в канала Telegram на неговата пресслужба.

 

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев коментира предложението на Зеленски в своя телеграм канал по следния начин:

„Зеленски прикани Радата да одобри решението за конфискация на руското имущество. Те отнемат от нас на хартия, а ние на терен. По въпросите за конфискация на престъпно придобитото имущество на киевския режим и връщането му на пострадалите жители на Донбас се занимават изключително нашите военни сили, и то успешно“, каза заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

 

Източник: Блиц