Начало ВЕСТИ Киев обяви какво ще се случи на руските войници в Херсон, ако...

Киев обяви какво ще се случи на руските войници в Херсон, ако се предадат

11754
Сподели

Ако руските военни части, които в момента се намират в завзетия Херсон, се предадат изцяло, те ще попълнят обменния фонд. В бъдеще това ще позволи освобождаването на украински войници от руски плен. Това мнение изразява военният експерт Олег Жданов, съобщава „УНИАН“.

„Ако руските сили се предадат, ситуацията на фронтовата линия ще се промени драстично. За нас няма да има шок. Ще присъстват представители на Червения кръст и на разследващите органи на нашите партньорски държави, които ще помагат за провеждането на оперативни и следствени действия и ще документират всички престъпления.

 

– След това най-вероятно ще има размяна за нашите момчета. След като бъдат идентифицирани военнослужещите, извършили престъпления, те ще бъдат съдени от международен военен трибунал. Няма да има самосъд“, казва експертът.

Според Жданов, за тези руснаци, които не са извършили престъпления, ще бъде взето решение да бъдат предадени на родината си.

„Точно това е целта на елиминирането на руските части на десния бряг на Днепър. Това е третата част на фронта. Ако ликвидираме третата част на фронта по този начин, то по-нататъка цялата отбрана на руските войски ще се срине. Особено там, където са разположени редовни части. Това ще бъде пълен крах за Русия“, смята Жданов.

 

Източник: Блиц