Начало ВЕСТИ Daily Mail: Русия заплаши с ядрен удар от „Сармат“ Великобритания, заслужавала си...

Daily Mail: Русия заплаши с ядрен удар от „Сармат“ Великобритания, заслужавала си го

22019
Сподели

Владимир Соловьов отново призова за ядрен удар по Британските острови. Според него това е страна с подходящи размери за унищожаване от хиперзвукова ядрена ракета „Сармат“.

Руският пропагандист Владимир Соловьов разкритикува британския министър на отбраната Бен Уолъс и отново призова за ядрен удар на британска територия. Това съобщава The Daily Mail, цитиран от украинския Фокус.

 

Според Соловьов Западът продължава да ескалира напрежението. Той се позова на думите на Бен Уолъс, че военните бази в Крим са легитимна военна цел на Киев.

Соловьов призова за последователност, като отбеляза, че според логиката на Великобритания всяка цел в Руската федерация най-вероятно ще бъде счетена за легитимна от британците.

 

„Това е страна с подходяща зона за Сармат, която спекулира с това – каза Соловьов. – Един, а не шест варианта на HIMARS, само един Сармат. И в същото време част от бойната глава ще остане“, каза Соловьов за руската хиперзвукова ядрена ракета, която според класификацията на западните страни се нарича „Сатана-2“.

Според пропагандиста „колективният Запад“ смята, че може не само да застраши „велика Русия“, но и да я унищожи.

Стратегическата ракетна система RS-28 „Сармат“, проектирана от Русия, която НАТО класифицира като SS-X-30, е пето поколение базирана в силози система. Този РК замени ракетите „Воевода“. Бившият ръководител на корпорацията „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин заяви, че в обозримо бъдеще трябва да бъдат поставени на бойно дежурство 50 междуконтинентални балистични ракети „Сармат“.

По-рано Фокус съобщи, че според генералния секретар на ООН светът е на крачка от ядрено унищожение, въпреки че преди човечеството е имало невероятен късмет. Сега най-малкото недоразумение или погрешна оценка може да предизвика ядрена катастрофа.

Припомняме, че британски командоси „викингите“ обучават бойци на въоръжените сили на Украйна в британски бази. А ръководителят на британското министерство на отбраната Бен Уолъс припомни, че първоначално е имало дискусии, че доставката на оръжия за Украйна може да се счита за провокативна.

Западните страни с по-голяма предпазливост предадоха на въоръжените сили на Украйна дори обикновено огнестрелно оръжие. Шест месеца по-късно вече се обсъжда колко хеликоптери, самолети, РСЗО с управляеми ракети и HIMARS ще получи Украйна.

 

Източник: Блиц