Начало ВЕСТИ Киев удари дъщерите на Путин

Киев удари дъщерите на Путин

238
Сподели

Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна наложи санкции на повече от 3600 физически и юридически лица от Руската федерация, включително децата на президента Владимир Путин. Това съобщи днес на сайта си министерството на икономиката в Киев, предаде Укринформ.

Списъкът включва по-специално:

– деца и други роднини на Владимир Путин и хора от близкото му обкръжение;

– представители на руските власти;

– олигарси и техни приближени;

– артисти и пропагандатори, включително граждани на Украйна;

– колаборационисти, минали на страната на врага;

– високопоставени служители от държавни корпорации;

– представители на висшия ръководен състав на въоръжените сили на Русия;

– представители на т. нар. правителства на Луганската и Донецката народна република, на окупационните власти в Крим и главатари на незаконни въоръжени формирования, действащи в окупираните региони от Украйна.

Одобрени са и санкции срещу чуждестранни граждани – т. нар. международни наблюдатели, участвали в „референдумите“ за влизане в състава на Русия на временно окупирани украински територии, сочи информация на УНИАН.

Според руски медии над 90 на сто от участниците в „референдумите“ са гласували „за“. Руският президент Владимир Путин и ръководителите на т.нар. Донецка и Луганска народна република, Запорожка и Херсонска област подписаха вчера в Москва договори за присъединяването на тези региони към Русия. След подписването Путин и проруските лидери се хванаха за ръце и скандираха „Русия!“, предаде Франс прес.

Съветът наложи санкции и на ключови руски компании, банки, предприятия от отбранителната промишленост, от добивната, енергийната, комуникационната, логистичната и други сфери.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви вчера, че украинските санкции са наложени на „значими“ лица, които „не са се обявили в защита на човечността и международното право или по някакъв начин са били въвлечени в агресивни стъпки срещу Украйна и общността на демократичните народи“, допълва Укринформ.

 

Източник: Блиц