Начало ВЕСТИ Кремъл развъртя секирата, забрани ето тези мегапопулярни артисти

Кремъл развъртя секирата, забрани ето тези мегапопулярни артисти

164
Сподели

Руските радиостанции спряха да излъчват песните на музикалната легенда Алла Пугачова. Това съобщи сайтът Solenka.info, цитирайки музикален редактор от московска радиостанция, пише .

Под ембарго са изпълненията на братята Валери и Константин Меладзе и на групата VIA Grа

 

Причината според изданието са критиките, които популярните личности отправиха към ръководството на Руската федерация заради инвазията в Украйна и осъдиха действията на руските власти в окупираните територии. В същото време те призоваха Путин да спре кръвоппролитията.

Преди дни се появи информация, че певицата Алла Пугачова е напуснала страната с еднопосочен билет заедно с децата и съпруга си Максим Галкин, който наскоро беше обявен за чуждестранен агент.

Константин Меладзе изчезна от медийното пространство и по никакъв начин не коментира текущите събития. Подобна мълчалива позиция беше критикувана от много руснаци и възприета като подкрепа за Украйна. Не е известно точно къде се намира сега композиторът.

В руските радиостанции няма да звучат и песните на кралицата на попа Мадона и колежката й Лейди Гага. Причината – изказвали се негативно за Русия, стана ясно още в сряда.

Ден по-рано самата Пугачова изригна в Instagram с думите:

„Боже мой! Какво щастие, че съм ненавиждана от хора, които никога не съм можела да търпя. Ако ме харесваха, това щеше да означава, че съм пяла и живяла напразно. Причината е ясна. Нека скърцат със зъби.

Бяха крепостни селяни, станаха роби

Източник: Блиц