Начало ВЕСТИ Засякоха къде е подводницата „Белгород“

Засякоха къде е подводницата „Белгород“

32462
Сподели

Подводницата с ядрени торпеда „Посейдон“ плава близо до Колския полуостров на Руската федерация в Баренцово море. Анализаторите наричат ​​действията на екипажа „очаквани“.

Съобщенията, че руската подводница „Белгород“ е „изчезнала“ са преувеличени. В Арктика е открит ядрен торпедоносач. Това съобщава Naval News.

 

Местоположението на руската подводница „Белгород“ попадна в заглавията на много световни медии. Съобщенията обаче, че тя е била използвана с оръжия за края на света, са преувеличени. Изданието получи снимки, които показват, че руската подводница работи на повърхността на водата в Баренцово море. Край бреговете на Колския полуостров на Руската федерация.

куда делся Белгород

Анализаторите също се съмняват, че подводницата ще извърши тестово изстрелване на ядреното торпедо Посейдон. Това вероятно е поредният ход на Кремъл за изнудване на Запада. В същото време е възможно екипажът на Белгород да извърши тестов пуск, но без ядрена бойна глава, пише украинският Фокус.

В Руската федерация не се опитват много да скрият движението на подводницата. Като цяло движенията й в морето се наричат ​“очаквани“. Подводницата е наблюдавана в Баренцово море на 22 и 27 септември.

Подводницата „Белгород“ беше въведена в експлоатация от ВМФ на Русия през юли 2022 г. Това е една от първите й мисии на дълги разстояния. Подводницата е базирана в Северодвинск. На борда си носи междуконтинентални ядрени торпеда. Има опасения, че когато такова торпедо бъде изстреляно, ще бъде невъзможно да бъде свалено.

На 3 октомври медиите съобщиха, че „Белгород“ е изчезнала от военноморската база. Украинският съвет за национална сигурност и отбрана отбелязва, че публикации в медиите може да са игра на Кремъл, тъй като Москва засилва информационния тероризъм.

Украински войски се появиха в района на Луганск за първи път от няколко месеца, пишат агенциите.

Към момента е известно, че украински военнослужещи са навлезли на територията на селището Грековка, разположено на километър от границата на Харковска област. Точни данни за броя на украинските войници, забелязани в Грекивка към настоящия момент, няма, но очевидно става дума за малък отряд, за което свидетелства, между другото, снимка от място.

Известно е, че украинските войски бяха изтласкани от територията на Луганска област за дълго време, но преди няколко дни Киев обяви намерението си да настъпи в тази посока. В същото време все още не е известно дали украинските войски са успели да се закрепят на територията на селището Грековка в Луганска област или не.
Колко критична е появата на украинските военни в района на Луганск все още не е известно, но днес има много сериозен риск въоръжените сили на Украйна да се опитат да атакуват близкия град Сватово, който според руски военни кореспонденти е в подготовка за защита в случай на неочаквано нападение.

Към днешна дата няма официални изявления относно появата на украински военни в село Грековка, поради което не е възможно обективно да се оцени ситуацията.

Съединените щати възнамеряват да прехвърлят 1000 танка в Украйна в близко бъдеще.

Съединените щати потвърдиха намерението си да прехвърлят голяма партида танкове в Украйна, но въпреки исканията на Украйна да предостави на Киев танкове по стандарта на НАТО, стана известно, че планираните за доставка танкове са бойни машини от съветски тип, пишат също така световните агенции.

Доставката на хиляда танка в Украйна може да доведе до изключително сериозна дестабилизация на ситуацията в региона, което се дължи преди всичко на факта, че това ще позволи на въоръжените сили на Украйна значително да възстановят загубите си през 7-те месеца на продължаващата война, която някои агенци наричат специална военна операция.

Има обаче някои много неприятни новини за украинската армия – поради изчерпването на танковете Т-72 от западните страни доставките почти сигурно ще включват много стари бойни машини, по-специално става дума за танкове М-55С и по-редки модели.

Възможно е в Украйна да бъдат прехвърлени и западни военни машини, но става дума само за стара военна техника, голяма част от която вече е изведена от въоръжение и не се използва в редовните армии на страните от НАТО.

Продължаващите доставки на тежко настъпателно оръжие за Украйна показват не само, че Западът директно удължава конфликта, но и че въоръжените сили на Украйна имат много сериозни загуби сред бронетехниката.

 

Източник: Блиц