Начало ВЕСТИ Изчислиха разходите на туристите за комфортен живот в Италия

Изчислиха разходите на туристите за комфортен живот в Италия

69
Сподели

Руски туристически блогър, който пътува често в Европа, направи оценка на разходите за жилище, храна, транспорт и услуги в Милано и установи колко би струвал комфортен живот в италиански град. Тя говори за това в личния си блог Like Travel Travel.

Според пътешественика хранителна кошница за семейство от двама души без животни и деца струва средно 500-600 евро на месец – тя включва месо, риба, зеленчуци, плодове, зърнени храни, олио и домакинство домашна козметика. Разходите за жилище ще възлизат на 1000 евро на месец, а в предградията – от 600 евро.

„Сметката за комунални услуги се плаща отделно – 200 евро, като сега тази цифра расте поради увеличението на цената на електроенергията през 2022 г.“, припомни авторката на блога.

Тя отбеляза, че в Милано е непопулярно да имате личен автомобил – жителите на града се движат или с велосипеди, или с обществен транспорт. Билет за метро или автобус струва около 2-2,5 евро.

Що се отнася до козметичните услуги, маникюрът в китайския квартал на града ще струва от 20 евро, стилизирането или боядисването – 12 и 25 евро. За италианските майстори личната грижа ще струва около два пъти повече.

„Средната заплата в региона на обикновен служител е от 1200-2000 евро, като тази цифра, разбира се, зависи от броя на работните часове. Като се има предвид, че в Тюменска област, където живея, средната заплата за 2022 г. се счита за 91 хиляди рубли, доходите на италианците не са толкова високи. С нашата заплата можете спокойно да се преместите в Милано – при сегашния курс на еврото тези пари са достатъчни, за да живеете“, заключи тя.

 

Източник: pochivka.blitz.bg