Начало ВЕСТИ От 1 декември очаквайте съобщение от Facebook, ако сте направили това!

От 1 декември очаквайте съобщение от Facebook, ако сте направили това!

286

От 1 декември Facebook премахва част от информацията в профилите на потребителите. Там вече няма да се указват данни като адрес, религиозни и политически възгледи и други.

Промените бяха забелязани за първи път от Мат Навара в Twitter, който сподели екранна снимка на известието, което се изпраща на потребителите на Facebook, които са посочили тези данни в своите профили.

 

„Като част от нашите усилия да направим Facebook по-лесен за навигиране и използване, ние премахваме няколко полета в профила: Интересувам се, Религиозни възгледи, Политически възгледи и Адрес“, заяви говорител на социалната мрежа в изявление, споделено с TechCrunch.

„Изпращаме известия до хората, които са попълнили тези полета, като ги уведомяваме, че тези полета ще бъдат премахнати. Тази промяна не засяга способността на никого да споделя тази информация за себе си другаде във Facebook.

По-рано този месец Meta освободи 11 000 служители си, което представлява 13% от общата работна сила на компанията. Скоро след това управляващият директор на Meta India Аджит Мохан също напусна фирмата след четиригодишен престой, за да се присъедини към Snap Inc.

Източник: Блиц