Начало ВЕСТИ Удар по джоба на шофьорите, трябва да броят по 50 лв. за…

Удар по джоба на шофьорите, трябва да броят по 50 лв. за…

197

Солено ще ни излезе да поддържаме колата в студа тази зима. Течността за чистачки удари 50 лв., показа проучване на „Телеграф“. Най-скъпите марки в момента вървят между 38-50 лв. за 5 литра. Най-евтините са поскъпнали със 7 лв. за година. От 13 лв. през ноември 2021 г. стойността е скочила до 20-21 лв. за 5 литра.

Промоции

В някои магазини тубата от 5 литра, която е и най-предпочитана разфасовка, може да се купи на промоция и за 12-16 лв., но количествата се разграбват буквално за няколко часа, разказаха от верига в София.

И допълниха, че скоро не са имали такъв наплив за стока, обявена на акция. „Отстъпките тази година са реалните цени от миналата. Шофьорите, които карат активно, не могат без течност за чистачки и им излиза скъпо“, коментираха още търговци.

Скъпо

Най-скъпи са тези продукти в бензиностанциите, където увеличението е близо 50 на сто.

„Когато си на път и ти свърши течността за чистачките, нямаш друг избор, освен да си я купиш от най-близката бензиностанция, каквато и да е цената“, обясниха търговци.

В момента сред най-търсените продукти са и препаратите срещу изпотяване на стъкло. Цените им тръгват от 8 лв. за литър за най-масовите марки. За 500 мл от по-класен бранд трябва да платите 12 лв. Рекордьор по висока цена е специален антидъжд продукт, който играе ролята на чистачка.

Той създава тънък хидрофобен слой върху стъклата и огледалата и позволява на водните капки бързо да се стекат, а не да се разпръскват. Експерти обясниха, че най-ефективен е при скорост около 50 км в час и не може да замени механичното почистване при порой. За него трябва да се бръкнете с 33 лв.

Размразител

Сред купуваните продукти в момента са и размразителите за прозорци. За 8 лв. може да се намери разфасовка от 500 мл. На пазара има много видове размразители, които вървят между 7-9 лв. и са ефективни до минус 37 градуса, казаха още търговци

 

Източник: Блиц