Начало КЛЮКАРНИК Филип Киркоров на път да фалира, увъртя се в страшни дългове

Филип Киркоров на път да фалира, увъртя се в страшни дългове

156

На път ли е да фалира Филип Киркоров, се питат фенове на най-голямата звезда мъж на рускоезичната музика, след като стана ясно, че е задлъжнял с милиони към данъчните и отделно фирмите му са загубили колосални суми.

По официални данни на Федералната данъчна служба, знаменитият певец дължи на държавата общо 7,067 млн. рубли (208 163 лв.) за неплатени данъци за различни видове имущество, пише „Телеграф“.

Крал

Само за шикозното имение на звездата в Подмосковието Киркоров дължи 6,316 млн. рубли (186 042 лв.) данъци, които не е заплатил.

Не е плащал налози и за друго свое имущество, в това число и автомобили, та така дължи общо въпросните над 7 млн. рубли на хазната.

Преди това пък станало известно, че Краля на естрадата, както го нарича рускоезичната преса, има сериозни проблеми и с притежаваните от него фирми.

„Филип Киркоров Продакшън“ по официални данни е загубила 97 млн. рубли (2,86 млн. лв.) за 2020 г.

Предишната година тя е имала печалба от 85 млн. рубли (2,50 млн. лв.). И сега е на минус общо с 12 млн. рубли (над 3,5 млн. лв.).

А „Филип Киркоров Корпорейшън“ за същия период е на минус с над 61 млн. рубли (близо 1,8 млн. лв.).

От „Комсомолска правда“ са изчислили, че от данъци, такси и глоби Киркоров е обеднял с близо 160 млн. рубли (4,712 млн. лв.). И това са задължително дължими суми. Като ФКК има реална опасност да бъде запорирана.

Проблем

Много фенове на Киркоров в социалните мрежи обаче предполагат, че той лесно ще разреши този проблем и едва ли ще стигне до фактическо обявяване на какъвто и да е фалит.

В момента звездата е на турне. Освен това предстои да направи голямо количество фирмени и частни партита, за които получава огромни суми.

Само за една изява хонорарът му може да надвиши сумата от 1 милион в левове.

В момента Киркоров за частни партита иска по 50 млн. рубли (над 1,4 млн. лв.). Отделно взима големи суми и за гостувания в различни телевизионни програми като жури или изпълнител.

 

Източник: Блиц