Начало ВЕСТИ Цветанка Ризова бясна на Русия и цар Симеон, заръча на Даниел Митов...

Цветанка Ризова бясна на Русия и цар Симеон, заръча на Даниел Митов да…

457

Водещата на предаването „Лице в лице“ по БТВ Цветанка Ризова е недоволна от събитията, в които участва руския митрополит Антоний. При гостуването на депутата от ГЕРБ Даниел Митов в студиото й тази вечер тя го призова като ръководител на комисията, която трябва да контролира службите в България, да отправи запитване по въпроса към ДАНС.

„У нас шета един заместник на руския патриарх Кирил. Води служба в руската църква, среща се в двореца „Врана“ с бивш премиер, заедно с Митрофанова.

 

И най-неприятното е, е че руската православна църква, казвам го с огромна тъга, защото съм религиозен човек, благослови войната. Не отбраната, не да благословиш отбраната на родината. А да благословиш нападението над друга държава. И те си шетат тук така спокойно“, възмути се тя.

„Осъдихме агресивните действия на руската федерация. Факт е, че тя от десетилетия притиска и агресивно се намесва в православни държави като Молдова, Грузия и Украйна. В същия момент отправихме и основен апел към нашата православна църква да помисли дали не е дошло благовремие, за да влезе в общуване с украинската православна църква“, отговори Митов.

„Това би било чудесно“, каза Ризова и добави: „Как ДАНС и другите служби допускат един човек да шета така безпроблемно. Трябва да бъдат контролирани“.

 

Източник: Блиц