Начало ВЕСТИ Ченгета спряха шофьор, той се заключи в колата и духна с мръсна...

Ченгета спряха шофьор, той се заключи в колата и духна с мръсна газ

84

Двама пловдивчани са арестувани след неуспешни опити да осуетят полицейски проверки вчера, пише glasnews.

Около 16 ч. служители на Шесто РУ забелязали лек автомобил „КИА“ да преминава с несъобразена скорост в зоната на кръстовище между бул. „Източен“ и бул. „Шести септември“, създавайки реална предпоставка за произшествие с останалите участници в движението.

 

След подадения сигнал за спиране водачът отбил встрани, но докато униформените се приближават, той се заключил в колата и внезапно потеглил с мръсна газ. Последвала кратка гонка, при която въпросната „КИА“ е установена от служителите на ул. „Д-р Селимински“ изоставена с включен двигател.

При организираните незабавни оперативни и издирвателни действия избягалият шофьор е открит и задържан. Той е на 40 години, с криминалистични регистрации за кражба и притежание на наркотици. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 270 от НК.

Същия ден за подобно престъпление в Трето РУ е започнато бързо производство срещу младеж на 24 години. Той бил засечен от патрулиращ полицейски екип на ул. „Напредък“ да управлява каруца, натоварена със строителни отпадъци. В момента на спирането му водачът побягнал, но за минути е заловен и отведен в районното управление.

На задържания са съставени два акта за установени административни нарушения – на общинската наредба, забраняваща движението на превозни средства с животинска тяга в Пловдив, и по Закона за българските лични документи. Каруцата е репатрирана на наказателен паркинг от екип на ОП „Паркиране и репатриране“.

 

Източник: Блиц