Начало ВЕСТИ От прокуратурата с горещи разкрития за бизнесмена, закопчан в Гърция заради труповете...

От прокуратурата с горещи разкрития за бизнесмена, закопчан в Гърция заради труповете край Локорско

4464

Още един човек е задържан в Гърция като съпричастен за смъртта на осемнадесетте мигранти, телата на които бяха намерени край село Локорско в петък. Това съобщи градският прокурор на София Христо Кръстев, цитиран от БТА.

Той допълни, че мъжът е задържан на гръцки граничен пункт и гръцките власти ще преценяват как да бъде екстрадиран за България. Той е задържан в момента, в който е опитвал да напусне Гърция.

 

Очаква се да остане в гръцки арест до два месеца, докато южната ни съседка приключи процедурата по екстрадиция. Ако обаче се съгласи да бъде екстрадиран, връщането му у нас може да стане по ускорена процедура.

Утре Софийската градска прокуратура ще поиска постоянния арест на петима задържани по случая в България, обвинени за съпричастие към смъртта на осемнадесетте мигранти. Очаква се Софийският градски съд да се произнесе утре в следобедните часове.

Осемнадесет мигранти, починали от задушаване, бяха открити в изоставен камион край софийското село Локорско в петък следобед. Други 34 млади мъже от афганистански произход бяха настанени в столични болници, повечето от тях са без опасност за живота, но имаше и няколко в по-тежко състояние. Те са открити близо до камиона, обезводнени, мокри и премръзнали.

 

Източник: Блиц