Начало ЗДРАВЕ Какво ще се случи, ако спрете да ядете кашкавал напълно

Какво ще се случи, ако спрете да ядете кашкавал напълно

291

Някои кашкавали са с високо съдържание на калории, натрий и мазнини, което според изследвания може да повлияе на риска от диабет тип 2, сърдечна недостатъчност, коронарна болест на сърцето, хипертония, инсулт и други заболявания.

 

Освен това любителите на продукта са склонни към повишено производство на инсулин, което се отразява на появата на себум и акне.

Според ETNT приемът на натрий може да бъде намален чрез отказ от фета и твърди разновидности на продукта и замяна на пълномаслено мляко с нискомаслено. Освен това се смята, че изключването от диетата на млечни продукти може да повлияе положително на тонуса и структурата на кожата, както и на нивото на „лошия“ холестерол, което се дължи на високото съдържание на наситени мазнини в тях. Те повишават риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Освен това, според лекарите, кашкавалът може да е и виновникът за чести главоболия поради съдържанието на тирамин, аминокиселина, често срещана в растителността и свързана с появата на мигрена. Друга причина за отказ от продукта е лошо храносмилане и подуване на корема. Много хора може просто да са алергични или да нямат ензими за разграждане на млечната захар.

Според експерти пълният отказ от кашкавал може да доведе до 7 положителни последици:

– Подобряване вида на кожата.

– Намалете проблемите с подуване на корема.

– Намаляване на честотата на мигрена и главоболие.

– По-ниски нива на холестерол и риск от сърдечни заболявания.

– Отслабване.

– Намаляване на риска от рак.

– Намаляване на възпалението в тялото.

 

Източник: Zdrave.to