Начало ВЕСТИ Проговори бременната лекарка, обвинена за трафик на бежанци

Проговори бременната лекарка, обвинена за трафик на бежанци

121

Пред Нова телевизия говори обвинената лекарка за трафик на бежанци. Ирена Персенска, която е бременна в седмия месец, обяви, че не е возила нелегални мигранти. Отрече и да е шофирала под въздействието на наркотици.

Часове след ареста и обвиненията за трафик на мигранти, бременната лекарка от Пловдив отрече да е участвала в нелегален превоз на сирийци. Ирена Персенска не пожела да застане пред камера и поиска гласът й да бъде променен.

 

„Не мога да се съглася, че участвам в трафик на хора. Изобщо не участвам в никакви канали, дори нямам идея за какво става въпрос. Изказването на министъра за наркотици – няма такива неща. Днес доброволно сама съм отишла в лабораторията и съм дала кръв, за да докажа и покажа”, коментира Персенска.

Тя е една от тримата обвинени по случая. Задържани остават приятелят ѝ, военнослужещ в авиацията и 25-годишен работник в завод. Персенска каза, че е пътувала до Хасково, но когато я спрели полицаите, в колата ѝ не е имало сирийци. „Моят приятел е военен. В неговата кола не е имало такива хора. Не знам как е скалъпено. Аз дори не съм ходила до границата”, каза още лекарката.

От МВР потвърдиха, че соченият за спътник на жената в колата с мигрантите – 25-годишният Георги Божиков, действително е бил обявен за издирване в понеделник в РУ на село Труд. 3 дни след ареста му.

Разследването по случая продължава и се разпитват четиримата сирийци, открити в колата на лекарката, казаха от прокуратурата.

Източник: Блиц