Начало ВЕСТИ Бременната докторка, возила мигранти, скочи на Демерджиев, гаджето ѝ го загази

Бременната докторка, возила мигранти, скочи на Демерджиев, гаджето ѝ го загази

1326

Военно-апелативният съд – София потвърди определената от Военния съд – Пловдив мярка за неотклонение “задържане под стража“ на ефрейтора от авиобаза Граф Игнатиево Д.Д. и на Г.Б., които на 14.03.2023 г. бяха обвинени за подпомагане на нелегални мигранти в страната.

Третият обвиняем по досъдебното производство –д-р И.П., съпруга на военнослужещия Д.Д., е с взета „парична гаранция“ в размер на 5000 лв. поради напреднала бременност. Мярката й за неотклонение може да бъде обжалвана пред Военнния съд – Пловдив, съобщиха от прокуратурата.

Тримата бяха задържани в района на парк „Кенана“ край Хасково, след като колата с мигрантите се повредила и се наложило мигрантите да бъдат свалени край пътя.  Установено бе, че бременната анестезиоложка в Окръжна болница в Пловдив е управлявала автомобила, с който били превозвани чужденците.

Предстои Военно-апелативният съд – София да обяви мотивите си по делото.

По-рано бременната лекарка от Пловдив обжалва наложената ѝ парична гаранция в размер на 5000 лева. Това съобщи за БНТ адвокатът ѝ Николай Стоянов.

Д-р Искра Персенска отхвърли всички обвинения към нея и категорично отрече да е участвала в трафик на мигранти.

Тя опроверга информацията, огласена от МВР, че е разследвана за шофиране под въздействието на наркотични вещества.

„Не съм употребявала наркотици, никога не съм спирана, никога не са ме проверявали за наркотици, никога не съм ползвала наркотици.

Просто безпочвено изказване на министър, непроверено, аз съм готова в София в лаборатория, която той каже, да бъда тествана за всякакъв вид наркотици, ще потърся по-нататък правата си по някакъв начин за такива нелепи обвинения, уронване на престижа ми като лекар, на името на фамилията ми като лекар, неподходящо изказване, непроверено“, каза д-р Персенска.

Думите ѝ са по повод изявление на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че преди случая с нелегалните мигранти тя е била залавяна от полицията да шофира под въздействие на наркотици.

 

Източник: Блиц